Tentoonstelling

Expositie van vier Ambachtse fotografen


Jan Buitendijk
Joke Maarleveld
Sandra Reijmers
Marjon Trap


Marjon Trap.   Dol op water en kijk graag naar vissen. Zoals zij zwemmen in hun aquarium, tarten zij de zwaartekracht. We zijn er aan gewend en weten dat het kan. Maar anders zou onze verbazing grenzeloos zijn Haar onderwerpen zijn vaak vrolijk en kleurrijk, maar bestaan opvallend genoeg uit verwelkte bloemen. Deze bloemen bezitten een unieke, niet-melancholische schoonheid die de cliché vastlegging van levende bloemen uitdaagt. Marjon is een purist in haar vak, en beoefent pure fotografie zonder beeldmanipulatie. Haar foto's documenteren een sprookjesachtige wereld en presenteren scènes die surrealistisch en ogenschijnlijk zwaartekracht tartend zijn. 

Sandra Reijmers.  Haar fotografie is begonnen in 2006 toen zij een spiegelreflexcamera kocht en lid werd van Fotoclub Zwijndrecht. Door het zien van fotowerk van andere Fotoclubleden ging zij toch anders kijken naar de wereld om haar heen. Sandra fotografeert op straat, soms in een museum, gewoon wat zij tegenkomt en waar haar oog op valt. Dat zijn niet altijd de mooie dingen. Zij vindt het leuk om te proberen van ogenschijnlijk ‘niets’ een mooi beeld te maken. Zij werkt niet vanuit een vooropgezet plan maar laat zich inspireren door de omgeving en het moment.

Joke Maarleveld. Zij heeft tijdens de corona periode een jaar lang plastic afval gefotografeerd. Het gaat hierbij vooral om plastic verpakkingsmateriaal waarmee iedereen elke dag in en rondom het huishouden wordt opgescheept. Na veelal eenmalig gebruik heeft het zijn doel gediend en wordt het weggegooid. Men heeft hier een mooie naam voor: Single Use Plastic, afgekort SUP. Een jaar lang fotograferen resulteert in 365 foto’s uit het huishouden van Joke. Door de keuze van de vormgeving, het gebruik van zwart-wit en de hoeveelheid foto’s wil zij de nadruk leggen op de twee uitersten van SUP; de schoonheid van al die verschillende plastics en de ongelofelijke hoeveelheid afval. 

Jan Buitendijk. Een verdienstelijk hobbyfotograaf, wiens werk in het verleden buiten onze gemeente is geëxposeerd en nu ook in Ambacht voor het eerst te zien is. Naast zijn actieve loopbaan (oud directeur van de scheepswerf Het Anker) heeft de heer Buitendijk zich in eerste instantie toegelegd op het fotograferen van zijn werfproducten naast zijn bewondering voor de natuur in al zijn glorie. Zijn deelname aan de fotoclub Zwijndrecht heeft hem inzicht gegeven in het fotograferen van details van zijn onderwerpen. De foto's betuigen de passie voor details, die op kunstzinnig wijze zijn vormgegeven. 

Deze prachtige expositie van vier Ambachtse fotografen is te zien tot 24 augustus in Den Brommert
 


 
Marjon Trap


Sandra Reijmers


Joke Maarleveld


Jan Buitendijk
 

 


                         

                           

Cookies