Nieuws

15-04-2024

Herdenken, Vrijheid en Vrede

Herdenken, Vrijheid en Vrede

Dat is het weekend van 4, 5 en 6 mei. 
Zaterdagavond het Herdenken, Zondag mag ieder op zijn manier de Vrijheid vieren en maandagavond een lezing over Vrede.
Een samenwerking van Cascade, het 4-5 mei comité Ambacht en de Cicero compagnie.

Na afloop van de Dodenherdenking op 4 mei volgt er in Cascade altijd een bijzondere film of voorstelling. 
Dit jaar is dat 'De poppenspeler van Warschau'. Anders dan de titel misschien doet vermoeden, is dit geen poppenkastvoorstelling, maar een muzikale vertelvoorstelling over moed en overlevingskunst in het bezette Warschau in de Tweede Wereldoorlog.
Hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Welke keuzes kun je dan nog maken?

'De poppenspeler van Warschau' is een aangrijpende voorstelling over levens die zijn verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. Ontroerende Oost-Europese melodieën en liedjes geven de voorstelling nog meer kleur. Dit grotendeels waargebeurde verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eva Weaver. Met een minimaal decor weet Trio Wilde Eend een indrukwekkende en bijzondere voorstelling neer te zetten die ook geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar.
Kaarten voor deze voorstelling zie: Theater Cascade

Maandagavond 6 mei geeft dr. Math Osseforth een voorstelling waarbij hij wil kijken naar een grijs spectrum van zowel oorlog als vrede in geschiedenis en literatuur, in religie en filosofie. en misschien wordt de vrede waar we naar hunkeren dan weer een heel klein beetje zichtbaarder.
Kaarten voor deze voorstelling zie: Theater Cascade


                   

Cookies